Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Üniversitemiz Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde Özel Gereksinimli Yetişkin Bireyler İçin Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Üniversitemiz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile organize edilen program kapsamında eğitimlerini tamamlayan özel gereksinimli yetişkin bireylere katılım belgeleri verilerek mezuniyet töreni yapıldı.  
2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminde Üniversitemizde yürütülen “Özel Gereksinimli Yetişkin Bireylerin Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri” programı kapsamında görsel sanatlar, müzik, drama ve beden eğitimi atölyelerindeki kurslara katılan özel gereksinimli yetişkin bireyler öğretmen adaylarıyla birlikte almış oldukları eğitimleri tamamlayarak katılım belgelerini aldı. 
Mahmut Goloğlu Kültür Merkezindeki belge takdim törenine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanı Muharrem Çimşit, Ortahisar Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Baytar, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ayyıldız,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç, akademik ve idari personelimiz, özel gereksinimli yetişkin bireylerin velileri ve öğrenciler katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra  özel gereksinimli yetişkin bireylerin eğitimleri süresince çalışmalarının yer aldığı video gösterimi yapıldı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan programın Üniversitemizdeki koordinatörü Fatih Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Altun, yeryüzünde her insanın kendisini bekleyen bir hazineye sahip olduğu inancıyla insanı tamamlanmış bir ürün değil, işlenmeye hazır bir hammadde olarak gördüklerini belirterek “Türk üniversitelerinde bir ilk olması, uygulanan bu programın özgün değerini, ortaya çıkan sonuçların açık ve ölçülebilir olması ise somut yanını ortaya koymaktadır. Bu çalışmaya 65 Özel Gereksinimli (34 Hafif Zihinsel Engelli, 31 Otizm) Yetişkin katılmıştır. Doğası gereği 1,5 saatlik süreyle sınırlı tutulan programlarda ağırlıklı olarak resim, müzik, drama ve spor etkinliklerine yer verilmiştir. Rektörümüz başta olmak üzere üniversite birim yöneticilerimiz de etkinliklere aktif şekilde katılmak suretiyle destek sunmuşlardır. Bu programda yönetim, koordinasyon ve eğitim faaliyetleri kapsamında üniversitemizden 17 öğretim elemanı görev almıştır. Müzik öğretmenliğinden 21, Resim İş öğretmenliğinden 17, Rehberlik ve Psikolojik Danışma alanından 10, Spor Bilimlerinden 18 ve Özel Eğitim Bölümümüzden 86 öğretmen adayımız etkinliklerde görev alarak bilgi ve deneyimlerini arttırmışlardır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzden kurum amiri, öğretmen ve görevli olarak 57 kişi programda önemli roller almışlardır.  Öğrenciler dahil toplamda 310 kişiyle gerçekleştirilen bir uygulama olmuştur. Teşvik edici ve destekleyici ve yaklaşımlarıyla bu çalışmanın planlanmasına ve uygulanmasına öncülük eden birimlerimize teşekkür ediyoruz. Çalışmanın Milli Eğitimle İlgili tarafında öncülük eden Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğüne, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, ilgili okul müdürlüklerine ve görev alan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.”dedi. 
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zühal Dinç Altun eşliğinde sahne gösterisi de gerçekleştiren özel gereksinimli yetişkin bireylere katılım belgeleri Vali İsmail Ustaoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanı Muharrem Çimşit tarafından takdim edildi. Katkılarından dolayı Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi Özel Eğitimi Sınıf Öğretmenleri Sibel Kadıoğlu Tüzüner ve Ayla Vereb’e ise belgelerini programın Koordinatörü Prof. Dr. Taner Altun takdim etti. 
Kep atarak mezuniyet sevinci de yaşayan  özel gereksinimli yetişkin bireylerin resimlerinin yer aldığı serginin gezilmesiyle tören sona erdi.

Menüyü Kapat