Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Gençlik Ruh Sağlığı Etkinliği

Gençliğin suç ve bağımlılıklardan korunması amacıyla birlikte hareket eden Üniversitemiz ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, ortak organizasyonla Gençlik Ruh Sağlığı Etkinliği adı altında bir eğitim program düzenledi. Üniversitemizin Merkez Yerleşkesi içerisindeki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programda şehrin birçok kurum ve kuruluş temsilcisi ile akademisyen ve öğrencilerimiz bir araya geldi. Kelime oyunu, badminton ve dart gibi çeşitli yarışmalarla zenginleştirilen programda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İŞKUR, Yeşilay, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gibi kurumlar birer stant kurarak gençliğin kötü alışkanlık ve suçlara yönelik korunma bilincini artıracak örnek ürün ve çarpıcı broşürlerle eserleri sergiledi. Çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisinin gönüllü olarak gençliğin korunması amacıyla hazırlanan programa katılması takdir topladı.

HAYAT BİR OTOBÜS; SÜRÜCÜSÜ SİZSİNİZ

Programın “Kendime İyi Bak” adlı söyleşi bölümünde konuşan Psikoloji Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Fatma Dilek Şeker, “Bütün dünyayı birden yönetemezsiniz. Ama hayatınızı kendiniz yönetebilirsiniz. Kendinizi geliştirmek, gerçekleştirmek, nihayet korumak yine kendi elinizde. Gençliği ve gençlerin psikolojisini korumak birincil görevimiz” dedi. Hayatı bir uzun yol otobüsü metaforu ile betimleyen Şeker, “Bu otobüsün sürücüsü sizsiniz. Her durakta durmayın. İstemediğiniz yolcuyu otobüse almayın. Almak zorunda kaldığınızı da ya kendi seçtiğiniz bir yere oturtun ya da bu kötü yolcular uzun süreli yolcular olmasın” diye konuştu. Programda özellikle Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nün narkotik suçlarla kadına karşı şiddete hayır içeriği taşıyan afiş ve broşürleri ilgi çekti. Gün boyunca gençler kendilerine yönelik olarak hazırlanmış materyalleri inceleyip uzmanlarla görüşme fırsatı buldu.